Cukkinis-túrós lasagne





  Szentestére ezt a cukkinis lasagnet készítettem, mivel halat sajnos nem ehetek. De nagyon finom és alkalomhoz illő lett ez a lasagne is, és őszintén mondhatom, nem hiányzott belőle a hús, számomra így is laktató volt. Bátran ajánlom mindenkinek kipróbálásra.
Én ezentúl biztos többször elkészítem majd. :)

Hozzávalók (3-4 személyre):

1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva
2-3 ek olívaolaj
2 közepes cukkini nagylyukú reszelőn lereszelve
2 ek sűrített paradicsom (kis konzerv)
15 dkg túró (félzsíros)
fűszerek ízlés szerint (só, bors, bazsalikom, kakukkfű, oregano)

száraz lasagne tésztalap (8-10 db)
5 dkg sajt (lehet parmezán, cheddar vagy akár trappista)


  A vöröshagymát üvegesre pirítjuk 2 ek olajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a cukkinit is. Sózzuk, és hagyjuk, hogy a cukkini elfője a saját levét. Végül hozzáadjuk a paradicsompürét és egy kevés vizet, ízlés szerint fűszerezzük, 5 percig lassú tűzön főzzük.
  A tűzről levéve hozzáadjuk a túrót, majd egy megfelelő méretű tálban (nálam 25x15 cm) rétegezzük. A tálat kiolajozzuk, majd egy rétegtésztával kezdünk, rá a töltelék nagyjából negyede, újabb tészta és így folytatjuk, míg a legtetejére töltelék kerül, amit megszórjuk kevés sajttal.
  180 °C-on kb 45 percig sütjük, kockákra vágva tálaljuk, mellé friss salátát is adhatunk.
Jó étvágyat hozzá!



2 megjegyzés:

  1. Biztos finom volt, nagyon guszta a képeken!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes kipróbálni. Köszönöm!

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...