Albán sós kiflik

 
  Nem volt itthon friss péksütemény, a bolt pedig zárva, ezért kerestem egy egyszerű, gyorsan elkészíthető receptet. Kenyeret nem szerettem volna sütni, abban sok gyakorlatom nincs, kísérletezni pedig nem volt időm, így választottam ezeket a kifliket. Többször készítettem hasonlót, egyébként nem kell sok mindennek otthon lennie ahhoz, hogy nekilássunk megsütni, így minden mellette szólt... :))
  Az eredeti recept Illéskrisztől van akinél már sok nagyszerű receptet láttam, és próbáltam is tőle, természetesen ebben sem csalódtam. :)

Hozzávalók 8 kiflihez:

50 dkg liszt
kb. 3 dl langyos víz
2 ek olívaolaj
2 dkg friss élesztő
1 púpos kk só
1/2 kiskanál cukor

A tetejére:
kb. 3 ek tej és 1 ek só
  A vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk, és letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük
  Ezután 8 részre osztjuk a tésztát, és minden részt oválisra nyújtunk, majd szorosan felcsavarunk.
  Minden kiflit lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk és 25 percig pihentetjük őket.
  Végül lekenjük őket tejjel és sóval meghintjük, majd éles késsel közepüket bevágjuk, előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket.
  Langyosan fogyasztva a legjobb, mellé vajat, szalámit és friss paprikát, paradicsomot tálalva tökéletes reggeli vagy vacsora lehet.
Mosolygós kifliket mindenkinek! :)
Még sütés előtt, "pihennek"

4 megjegyzés:

  1. Finom puha kiflik lehetnek guszták!

    VálaszTörlés
  2. De helyes kiflik! Régen sütöttem ilyesmit, pedig értékelni szokták...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szuperek lettek! Örülök, hogy ízlett, szerintem is nagyon finom! De rég sütöttem...

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a kedves hozzászólásokat! :) Kriszta, neked meg külön köszönöm a receptet! :))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...