Sikeresen befejeztem a vizsgáimat, a rettegett szigorlaton is túl vagyunk, szóval végre van egy kis szabadidő. Kikapcsolódásként újra hódolhatok a hobbijaimnak, így az első utam a konyhába vezetett, ez sült ki belőle. :)
Szeretem a sós rágcsálnivalókat, azok között is a sajtosakat a legjobban. Ezt a receptet már régen ki akartam próbálni, praktikus, mert könnyen meg lehet jegyezni és még az összeállítása sem bonyolult. Csak győzzünk utánpótlást sütni... :)
Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg sajt
2 kk só
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 nagy tojás
A tetejére:
1 tojás
5 dkg sajt
esetleg szezámmag, köménymag vagy más magvak
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd elkeverjük benne a sajtot, sót, szódabikarbónát és a sütőport. Ezután a tojással tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett deszkán kb.1cm vastagra nyújtjuk, majd ízlés szerinti csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket tojással kenjük le, majd megszórjuk sajttal, és/vagy más magvakkal.
Végül 180°C-ra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük őket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése