Parasztos krumplis pogácsa (lepény)



  Ez az alapjában véve egyszerű recept általában akkor van nálunk, amikor szilvás gombóc is és krumpligombóc leves. Nagyon szeretem azt a menüt. :) Szerintem előételként kiváló, egyenlő darabokra vágva mondjuk simán megállja a helyét egy magyaros ebéd elején.

A receptet szintén édesanyámtól tanultam, íme:


Hozzávalók:

1 kg főtt krumpli
2 ek tejföl
annyi liszt, hogy lágy, de már nem ragadós tésztát kapjunk
1 tojás a tetejére

Kiolajozott tepsibe (ki milyen vastagon szereti, akkorába) terítjük (én csak bele szoktam nyomkodni), kissé beirdaljuk a tetejét majd megkenjük a tojással, kicsit megsózzuk és 220°C-on megsütjük. Felszeletelve, vagy csak úgy a rusztikusan tépkedve tálaljuk ízlés szerint tejföllel, fokhagymával.
Jó étvágyat hozzá! :)

1 megjegyzés:

  1. Ilyet én is szoktam sütni. Szeretjük, mert egyszerű, gyors, laktató és finom!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...