Mostanában úgy érzem, sose érek a dolgom végére. Ez az utolsó félévem, aminek a teljesítése elég döcögős, de vigasztal, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Azért csak ide is ideértem, így meg is osztok veletek egy újabb finomságot. :)
Még böjtre készítettem, ezért vega. Nagyon finom, érdemes kipróbálni, ha szeretnénk gazdagíthatjuk darált hússal, füstölt szalonnával is, szabadon variálható.
Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg gyöngybab
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
2 ek olívaolaj
2 gerezd foghagyma apróra vágva
1 nagy zöldség apróra kockázva
2 nagy répa apróra kockázva
1 db közepes méretű krumpli apróra kockázva
1,5 dl sűrített paradicsom
1 paradicsom felkockázva
kakukkfű, oregano, bazsalikom ízlés szerint (nálam 1:2:3 teáskanál)
só, frissen őröl bors
+ húsimádóknak 20 dkg darált sertéshús
A babot előtte este beáztatjuk, legjobb, ha kétszer-háromszor le is öblítjük.
A hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, ezután a többi zöldséget, és 3-4 perc alatt lepirítjuk őket, megsózzuk (itt adhatunk hozzá esetleg darált húst is, mondjuk 20 dkg-ot).
Felöntjük annyi vízzel amennyi bőven ellepi, majd ha felforrt hozzáadjuk a paradicsomot, a pürét, és a fűszereket.
Ezután már csak megvárjuk, míg minden hozzávaló megfő, és víz hozzáadásával a kívánt sűrűségen tartjuk a ragunkat.
Hozzá én most pennetésztát főztem ki, de párolt rizst is el tudok mellé képzelni.
Jó étvágyat hozzá!
Szerintem jó ez hús nélkül is! Nagyon guszta, most a látványtól nagyon éhes lettem!
VálaszTörlésSzerintem jó ez hús nélkül is! Nagyon guszta, most a látványtól nagyon éhes lettem!
VálaszTörlésHiába no, ilyen az, amikor egy fényképtől megéhezik az ember. Velem is ez történt most! :)
VálaszTörlésVelem is így szokott lenni, mikor titeket olvaslak és a képeiteket nézem... :) A sok-sok finomság megteszi a hatását. :)
TörlésNagyon guszta, kár, hogy nem tudok ilyen mennyiségben babot enni...Sajnos nagyon mennyiségben kikészít...:o)
VálaszTörlésSajnálom, nálam is van egy-két ilyen étel, de sokszor azért mégis beletorkoskodok... :))
Törlés