Pufók csokis kekszek


  Bocs, hogy megint keksz, de mostanában megszállott lettem. Változatosak, finomak és sokáig elállnak, így mindig van ropogtatni való a kezem ügyében, ami nekem, folyamatos nassolónak igen csak fontos. :))
  Na de mentségemre szóljon, hogy ez a keksz teljesen más, mint az eddigiek, porhanyós, ropogós, de mégsem túl morzsálódós (jobban nem tudom leírni, ki kell próbálni... :) na és persze nagyon csokis. Vastagabbra kell hagyni a kis korongokat, mert úgy az igazi, mikor még meleg, a belsejében lévő csokidarabkák folyósak... ez a hmm kategória. :)
  Egyébként egy angol oldalon találtam rá az eredeti receptre, mostanában nagyon beválnak ezek az angol receptek keksz terén (hiába, kekszet sütni azt tudnak :). Az eredeti, bögrés 'cookie' recept itt.

Hozzávalók (20-22 db nagy kekszhez):

30 dkg liszt
2 db tojás
20 dkg étcsokoládé (lehet tej is) apró darabokra vágva
25 dkg margarin vagy vaj (szobahőmérsékleten)
15 dkg cukor
csipet só
1 ek vaníliás cukor (1 csomag)
4 púpozott ek kakaópor
1 kk sütőpor

  A tojást kissé habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a lágy margarin, és simára keverjük a masszát.
  A lisztet, kakaóport, sütőport és a csokoládédarabokat elvegyítjük, majd összegyúrjuk a tojásos keverékkel.
  Ezután diónyi golyókat formálunk, ezeket ellapítjuk úgy 1 cm vastagra (ne legyen vékonyabb) sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a kis korongokat, és 200 °C-os előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, és a tepsin hagyjuk kihűlni.

Megjegyzések

  1. Jó is az az olvadt csoki:)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a Jancsim imádná...Egy pohár tejjel leülne vele a TV elé. Finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom, újabb abbahagyhatatlan sütemény... :))

      Törlés

Megjegyzés küldése