Hagymaleves sajtos-fűszeres pirítóssal

 

 A recept Good Food magazin márciusi, egyben a legelső magyar nyelvű számából van. Az újság szerintem remek, sok változatos, de mégse túl különleges (a hozzávalókat könnyen megvehetjük itthon is) receptet tartalmaz, melyek elkészítését érthetően írják le. Mellesleg gyönyörű, étvágygerjesztő képeket mellékelnek a receptekhez.
  Ezt próbáltam ki elsőként az újságból, mert felkeltette az érdeklődésemet a sör a levesben. Nem bántam meg, egészen testes lett tőle a leves, és kissé kesernyés, amit a karamellizált hagyma édessége remekül ellensúlyozott. Fontos, hogy alaposan lepirítsuk, és sokáig, lassan főzzük a hagymát, így lesz igazán finom a leves.

Hozzávalók a leveshez:
diónyi vaj
1 ek olívaolaj
6 közepes vöröshagyma vékonyra vágva
3 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
2 ek. liszt
3 dl barna sör
1,3 dl marhahúsleves
néhány csepp Worcestershire-szósz (nálam ez most kimaradt)

A pirítóshoz:
1 bagett 12 szeletre vágva
175 g reszelt cheddar sajt
kis csokor snidling apróra vágva
kis csokor petrezselyem apróra vágva

Az olívaolajon és a vajon óvatosan üvegesre pirítjuk a hagymákat, majd a lángot magasabbra vesszük a lángot, és aranybarnára sütjük őket.
Rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a sörrel, és addig melegítjük, míg éppen gyöngyözni kezd. Ezután felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, és így főzzük még.
Közben pirítsuk meg a bagett szeleteket, szórjuk meg egyik oldalukat a sajtos zöld fűszeres keverékkel, és olvasszuk rá. Ezt tálaljuk a leves mellé.
Jó étvágyat!

12 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis recept, én is kinéztem magamnak...:)

    VálaszTörlés
  2. Jó recept, lehet kicsit felturbózom legközelebb sörrel a levest:) Klassz a fotó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bátran, mert jót tesz neki! :)) Köszönöm!

      Törlés
  3. Imádom a hagymalevest! Nagyon finoman készítetted el! Ha nincs hús alap levem, akkor jön a leveskocka... Guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csatlakozok, épp ezért sokféleképpen próbáltam már, most ez volt soron, bevált. A leveskocka nálam is többször látott vendég... :))

      Törlés
  4. Izgalmas és izgató leves, a fotó nagyszerűen tükrözi ezt!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szeretem a hagymalevest! Állati guszta nálad is. :)

    VálaszTörlés
  6. A hagymalevest szeretem.Ha jól emlékszem, Hobbychefnél fehérborral láttam, nálad sörrel van.Én meg eddig csak vízzel főztem (mint a szegényember), ideje lesz kipróbálni a boros-sörös változatot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak bátran! Várjuk az eredményről a beszámolót! :))

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...