Nálunk ez az édesség karácsonykor elmaradhatatlan, de év közben is sokszor van, mert apa nagy kedvence. Ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, mert tényleg nagyon finom! :) Aki szeretne szórhat rá cukrozott mákot, vagy diót is, de nálunk általában így magában fogy el.
Hozzávalók (6-8 főre):
6-8 gubakifli / vajaskifli
1,5 l tej
6 tojás sárgája
2 ek liszt
2 cs vaníliás cukor
4-5 ek cukor
A tejet felmelegítjük, ne forraljuk, és a tojások sárgáját előbb a liszttel, vaníliás cukorral, majd kevés meleg tejjel elkeverjük, és a többi tejhez adjuk. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, végül hozzákeverjük a cukrot.
A kifliket felkarikázzuk és tálba tesszük, majd rákanalazzuk a meleg mártást, elkeverjük, majd hűtőbe tesszük.
A kifliket felkarikázzuk és tálba tesszük, majd rákanalazzuk a meleg mártást, elkeverjük, majd hűtőbe tesszük.
Hidegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá! :)
A maradék tojásfehérjéből ilyenkor általában habcsók lesz, de ezúttal készült egy csokoládés pavlova torta is, hamarosan azt is hozom majd. :)
A maradék tojásfehérjéből ilyenkor általában habcsók lesz, de ezúttal készült egy csokoládés pavlova torta is, hamarosan azt is hozom majd. :)
Nagyon finom lehet! Elmentve. :)
VálaszTörlésIlyet még nem ettem, ki kell próbálnom! .)
VálaszTörlésDe jó kis recept! Én is mentettem. :)
VálaszTörlésFlóra: Az ám, köszi! :)
VálaszTörlésVicuska: Csak bátran! :)
Csilla: Köszi, örülök! :)