Kapros túróval töltött rántott csirkemell gombás rizzsel


  Ezzel a töltött rántott hússal először egy étteremben találkoztam, és annyira megtetszett, hogy itthon is elkészítettem. Azóta többször volt már a menü része, a gombás rizzsel remek páros. :)

A recept:

Kapros-túrós rántott hús:

kb. 50 dkg csirkemell, de lehet sertéshús is szeletelve (6-8 nagy szelet)
25 dkg túró
1 kis csokor kapor
1 kk só
1 tojás
+liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz

  A hússzeleteket bepácoljuk, mint itt, de ez el is maradhat. A töltelékhez összekeverjük a túrót, sót, kaprot, tojást. Ezután ha nem elég vékonyak a szeletek (kb. 0,5 cm) akkor kiklopfoljuk őket, és a szelet hozzánk közel eső végére helyezzük hosszában a tölteléket, szorosan feltekerjük, majd így folytatjuk a többi szelettel is.
  Ezután bepanírozzuk a kis hengereinket, figyelve a hajtásra (ne menjen a két húsréteg közé panír, mert úgy könnyebben szétnyílik), majd közepesen forró olajban, közepes lángon a vágott felével lefelé kezdjük el sütni, és szeletenként kb 10 perc alatt meg is sütjük őket. Nem szoktam fogpiszkálóval összetűzni, mert ezzel a módszerrel nagyon ritkán nyílik szét egy-kettő.
  A kisült hengereket srégen félbevágjuk, és így tálaljuk.

Gombás rizs:

1 bögre rizs
szűk 2 bögre víz, vagy zöldségleves
20 dkg csiperkegomba szeletelve (nem konzerv)
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
2 ek olaj
só, bors

  A rizst 1 evőkanálnyi olajon kissé lepirítom, éppen színt kapjon, majd felöntöm majdnem 2 bögre vízzel. Sózom, és mikor majdnem elfőtt az összes leve, lezárom, papírtörlővel letakarom, majd ráteszek egy fedőt, és úgy hagyom míg a gomba elkészül. 
  Egy evőkanál olajon üvegesre párolom a vöröshagymát, hozzáadom a gombát, kicsit lepirítom, és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózom, és jó alaposan borsozom, majd ha elforrta a levét, a kész rizshez keverem, és tálalom.

Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

  1. Fantasztikusan ízletes és guszta ebéd.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet az íze ettől a kapros túrótól! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Én is csirkeroládot készítettem, csak más töltelékkel. Ez nagyon finom lehet.

    VálaszTörlés
  4. Jajj, de guszta. Nagyon szeretem a kapros túrós tölteléket. Így is szoktam készíteni, mint te, meg sült csirkecombok töltelékeként.

    VálaszTörlés
  5. Ezt máris nagyon szeretem:-) Minden jöhet, ami kapros.

    VálaszTörlés
  6. Bármilyen fűszerezésű túróval finom a töltött csirke, több variációval kísérleteztem már! Gombás rizs kiváló ötlet volt mellé!

    VálaszTörlés
  7. Mrita, köszönöm a dicséretet! :)

    Éva, köszönöm, tényleg nagyon finom, csirkemellel különösen. :)

    Kati, biztosan az is finom volt! Receptet kapunk? :))

    Petra, köszi, én is imádom! :)

    Gerdi, próbáld ki, nem bánod meg! :)

    Vicuska, érdekelnének azok a variációk! :)) Gombás rizs az egyik kedvencem. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...