Brokkolival töltött burgonya

 
  Gyors vacsoraötlet. Volt otthon brokkoli amit nagyon szeretünk, és pár nagyobbacska főtt krumpli meg egy kis sajt, ez született belőle. Nagyszerű vacsorára, de előételként vagy köretként is el tudom képzelni.

Hozzávalók:

3 db nagy főtt burgonya egészben
3 ek tejföl
4-5 db brokkolirózsa szár nélkül (a szára mehet például levesbe)
1 kk kakukkfű
1 kk fokhagymapor, vagy 1 gerezd fokhagyma passzírozva
só, bors
reszelt sajt ízlés szerint (nálam most füstölt mozzarella szeletek)

  A burgonyákat hosszában kettévágjuk, majd a belsejüket kikaparjuk, hogy kis "csónakokat" kapjunk. A brokkolit megfőzzük sós vízben, majd összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a krumplik belsejét, a fűszereket esetleg kevés reszelt sajtot és alaposan elkeverjük. A keverékkel megtöltjük a krumplikat, a tetejükre sajtot teszünk, és kiolajozott tepsiben 180 °C-on addig sütjük, míg a sajt rápirul.
   Mellé pirítottam még 4-5 virslit felkarikázva. Egyszerű, gyors és könnyű, sokszor ezek az ételek esnek a legjobban.
  Jó étvágyat hozzá! :)


2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom! Ráadásul viszonylag gyorsan megvan. Szeretem. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Petra! Igen, maximum fél óra alatt kész a krumplifőzést leszámítva. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...