Már rég óta tervezem, hogy elkészítem ezt a magyar specialitást. Nagyszerű főétel, vagy előétel, nálunk most főételként szerepelt a menüben! Aki szereti a palacsintát, és még nem próbálta, feltétlenül próbálja ki! Ha marad egy kis csirke, vagy disznópörkölt ez egy remek felhasználási módja annak is.
A recept:
Palacsinta (5-6 db)
12 dkg liszt
2,5 dl szénsavas víz
1 db tojás
1 kk só
1 ek olaj
A hozzávalókat elkeverjük, pár percet pihentetjük és 5-6 palacsintát sütünk belőlük.
Töltelék:
25 dkg csirke-, vagy sertéshús (nálam darált sertés volt)
1 fej vöröshagyma apróra vágva
kb. 6 dl zöldségleves
1 kk őrölt pirospaprika
2 ek tejföl
1 ek liszt
só, bors
A hagymát megdinszteljük az olajon, rátesszük a húst, az őrölt pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd rövid pirítás után felöntjük a zöldséglevessel. Ha megfőtt, kiszedjük a húst, a levet pedig a tejfölben elkevert liszttel besűrűsítjük. Ha szükséges, még pótoljuk a folyadékot, és utánaízesítünk.
Ha nem darált hússal készítjük, a húst ledaráljuk, vagy apróra vágjuk majd a palacsinta közepébe terítjük. Szedünk rá 1-2 ek mártást, és batyukat hajtunk belőlük, meglocsoljuk a szósszal, és tejföllel díszítjük.
Jó étvágyat hozzá! :)
Hát, ezt most ebédre nagyon is el tudnám képzelni. :)
VálaszTörlésDe rég készítettem! Most a buli után hanyagolnám, de ha újra húsra éhezek, tervbe veszem!
VálaszTörlésEzt én is rég tervezem, de még sosem jött össze. A tied nagyon mutatós lett.
VálaszTörlésÉva karácsonyi játékában tőlem kapod az ajándékod, megkérlek írd meg a lakcímedet az e-mail címemre:makacska82@yahoo.ca(canada)
Üdv, Kati
Petra: Legközelebb... :))
VálaszTörlésGerdi: Kíváncsi lennék, Te hogy készíted? :)
Kati: Köszi! Itt az ideje, hogy kipróbáld! :)) Már írom is! :)
Nagyon guszta:) Még sosem ettem ilyet, ez valahogy kimaradt, de szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésNagyon finom és laktató!
VálaszTörlés