Hortobágyi palacsinta

 
  Már rég óta tervezem, hogy elkészítem ezt a magyar specialitást. Nagyszerű főétel, vagy előétel, nálunk most főételként szerepelt a menüben! Aki szereti a palacsintát, és még nem próbálta, feltétlenül próbálja ki! Ha marad egy kis csirke, vagy disznópörkölt ez egy remek felhasználási módja annak is.

A recept:

Palacsinta (5-6 db)

12 dkg liszt
2,5 dl szénsavas víz
1 db tojás
1 kk só
1 ek olaj

A hozzávalókat elkeverjük, pár percet pihentetjük és 5-6 palacsintát sütünk belőlük.

Töltelék:

25 dkg csirke-, vagy sertéshús (nálam darált sertés volt)
1 fej vöröshagyma apróra vágva
kb. 6 dl zöldségleves
1 kk őrölt pirospaprika
2 ek tejföl
1 ek liszt
só, bors

  A hagymát megdinszteljük az olajon, rátesszük a húst, az őrölt pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd rövid pirítás után felöntjük a zöldséglevessel. Ha megfőtt, kiszedjük a húst, a levet pedig a tejfölben elkevert liszttel besűrűsítjük. Ha szükséges, még pótoljuk a folyadékot, és utánaízesítünk.
  Ha nem darált hússal készítjük, a húst ledaráljuk, vagy apróra vágjuk majd a palacsinta közepébe terítjük. Szedünk rá 1-2 ek mártást, és batyukat hajtunk belőlük, meglocsoljuk a szósszal, és tejföllel díszítjük.
  Jó étvágyat hozzá! :)

6 megjegyzés:

  1. Hát, ezt most ebédre nagyon is el tudnám képzelni. :)

    VálaszTörlés
  2. De rég készítettem! Most a buli után hanyagolnám, de ha újra húsra éhezek, tervbe veszem!

    VálaszTörlés
  3. Ezt én is rég tervezem, de még sosem jött össze. A tied nagyon mutatós lett.
    Éva karácsonyi játékában tőlem kapod az ajándékod, megkérlek írd meg a lakcímedet az e-mail címemre:makacska82@yahoo.ca(canada)
    Üdv, Kati

    VálaszTörlés
  4. Petra: Legközelebb... :))

    Gerdi: Kíváncsi lennék, Te hogy készíted? :)

    Kati: Köszi! Itt az ideje, hogy kipróbáld! :)) Már írom is! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta:) Még sosem ettem ilyet, ez valahogy kimaradt, de szívesen megkóstolnám.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom és laktató!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...