Petrezselymes-májas töltelékkel töltött csirkecomb

A töltelék anya receptje. Van, hogy egyszerűen csak tepsibe terítve süti meg, és kockákra vágva tálalja. Én most csirkecombokat töltöttem meg vele, de natúran is bármennyit meg tudnék belőle enni, olyan finom.




Hozzávalók:

6 nagy csirkecomb
50 dkg máj szívvel
6 tojás főve
1 nagy csokor petrezselyem
2 tojás
1 zsemle
4-5 gerezd fokhagyma
1 kk őrölt fűszerpaprika
só, bors, ételízesítő

  Sós vízben megfőzzük a májat a szívvel együtt, a tojást szintén, majd mindkettőt apróra vágjuk, vagy ledaráljuk (mi jobban szeretjük darabosan, így csak aprítjuk). Tálba tesszük a tojást, a májat és az apróra vágott petrezselymet is, hozzáadunk 2 tojás, a zsemlét beáztatjuk, és kinyomkodva azt is belemorzsoljuk, belepasszírozzuk a fokhagymát, ízesítjük és összegyúrjuk.
  A megtisztított csirkecombok bőrét zsebbé tágítjuk kézzel amennyire csak tudjuk, csak ne szakítsuk ki, majd alátöltjük a tölteléket (én ezt a részt szeretem a legjobban :)). Alaposan sózzuk, borsozzuk a combokat is, csepp olajat öntünk alájuk, és 2-2,5 órára betesszük őket a sütőbe 200 °C-ra sülni.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta,ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  2. Finom ez a töltelék...hmm :)))

    VálaszTörlés
  3. Aleda: Köszönöm! Örülök, ha kipróbálod! :)

    Petra: Az ám...! :))) Köszi!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretem májjal töltve, másképpen készítem, én is ki fogom próbálni ezt a verziót :) Nagyon guszta!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...