Bundás alma fahéjas porcukorral


Egy finomság, amit nagyon szeretek! Puha bunda, savanykás alma, és a cukros fahéj együtt. Hmm...


Hozzávalók:


3 nagy savanykás alma (pl.:rétesalma) hámozva, magozva és vékony karikákra vágva
olaj a sütéshez

Tészta:

25 dkg liszt
3,5 dl langyos víz
1 tojás
0,5 dkg friss élesztő (egy csipet)
csipet só
2 csapott ek cukor

Tetejére:

1 ek fahéj
2 ek porcukor

  A tésztához az élesztőt feloldjuk a vízben, (én nem szoktam megvárni, míg felfut) és többi hozzávalóhoz adjuk, alaposan elkeverjük, és állni hagyjuk míg megtisztítjuk az almákat.
  Serpenyőbe olajat teszünk, csak annyit, hogy az almákat félig ellepje. Ha már jó forró, az almakarikákat egyesével beleforgatjuk a tésztába, hogy alaposan befedje, majd az olajba tesszük, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Ha kisültek papírszalvétára szedjük, és akár forrón is tálalhatjuk, én inkább hidegen szeretem, jócskán meghintve a fahéjas cukorral. Az egyik legjobb édesség.

6 megjegyzés:

  1. De rég is ettem ilyet. Nagyi konyhája hangulat, és nem is rossz az íze.))

    VálaszTörlés
  2. Ó, bundás fahéjas alma!!! Talán épp ezzel indult Konyhatündéri karrierem anno 12-3 évesen. Köszönöm, hogy eszembe juttattad. Én egyébként magát az almát is meghintem fahéjas cukorral bundázás előtt :)

    VálaszTörlés
  3. Teakert: Nekem nagyim sajnos nem csinált ilyet, így én pár éve kóstoltam először. De egyik kedvencem lett, mert könnyű, és finom, meg a fent leírtak miatt is. :)))

    Anazar: Örülök, ha kedvedre való! :)) Tényleg jó ötlet az almát is megszórni, legközelebb kipróbálom. Köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagy kedvenc nálunk is. Gyönyörű fotót sikerült készítened, csak úgy kínálja magát. :)))

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Petra! Kedves vagy! :)

    VálaszTörlés
  6. Ezt én is szeretem!!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...