Töltött paprika

  Egy újabb olyan recept következik, amit most készítettem el először. Anyu nagyon finomra csinálja, egyik kedvencem, bár mi nem a kedvencem... :) Ez az étel az, amit mindenki úgy ízesít, ahogy a szája íze kívánja, így csak iránymutató receptet írok le. Én úgy szeretem a legjobban, ha édeskés, és a tölteléket teljesen elkeverem a szósszal. Friss kenyérrel mennyei lakoma...





6 személyre:

  3 dl sűrített paradicsomot, 1,5-2 l vízzel felöntünk, ételízesítőt (2 ek) sót (2 kk), borsot (csipet), és cukrot (5 ek) is adunk hozzá, ez még nem végleges ízesítés, mert sűrítés után lehet csak végleges ízt adni neki. Mindenképpen kóstoljuk meg, mi édesen szeretjük, valaki sósan, ahány ház, annyi szokás.
  Amíg felforr, 6 nagy fehér paprikát kimagozunk, úgy, hogy a paprikák szépen egyben maradjanak, és 40 dkg darált húst összekeverünk 2 marék rizzsel, 1 csapott ek ételízesítővel, kis sóval, borssal, 1 kk őrölt pirospaprikával és 1 tojással, majd a paprikákba töltjük. Ha marad még töltelék, gombócokat formálunk belőle, és azokat is megfőzzük.


  Ha a lé felforrt, beletesszük a paprikákat, és ha van, a gombócokat, valamint 1-2 paradicsomot cikkekre vágva. 
  Miután megpuhult a rizs, a töltelékek megfőttek, kivesszük a paradicsomos léből, és félretesszük őket. Rántást készítünk: 1 ek olajhoz 2 ek lisztet és 1-2 kk pirospaprikát adunk, majd felöntjük 2-3 merőkanál paradicsomos szósszal, alaposan elkeverjük, majd a többi léhez adjuk, most beállíthatjuk a nekünk megfelelő ízt. Visszapakoljuk a töltelékeket, és még 5 percig forraljuk. Kenyérrel, vagy főtt krumplival tálaljuk. Jó étvágyat! :)


Megjegyzések