Kelt sajtostekercs - Hajtovány

 

  Ez a recept Limarától származik, azt írta nagy kedvenc náluk, gondoltam akkor már rossz nem lehet. Hát valóban nagyon jó, puha tészta, kis sajt, és másnap reggelire is puha maradt. Ezt mindenkinek ki kell próbálni! :)

Tésztához:

1 kg liszt
kb. 6 dl tej
2 tojás sárgája
1 dl olaj
2 ek. só
csipet cukor
5 dkg friss élesztő

Krémhez:

20 dkg margarin
1 tk. só
1 tojás (én a két tojás fehérjét használtam)
20 dkg reszelt sajt + 5 dkg a tetejére

  A tejben felfuttattam kis cukorral az élesztőt, majd bedagasztottam a többi hozzávalóval. Kb. 45 perc alatt duplájára kelesztettem, addig bekevertem a krémet, és míg a tészta kelt hagytam szobahőmérsékleten állni.
  A tésztát a kelés után elfeleztem, és vékonyra, és szögletesre nyújtottam, de hozzá kell tennem, legközelebb még vékonyabbra nyújtom majd kb. 1cm-re. Másikkal is így tettem, megkentem őket a krémmel, és feltekertem, majd a tekercset felszeleteltem trapéz alakúra, és letakarva hagytam őket még 30percig kelni.
  Sütőpapírt tettem egy tepsibe, rápakoltam a kis tekercseket, megszórtam őket sajttal, és 180°C-on 25-30 percig sütöttem.
A végeredmény: Hmmm... :))

4 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...