Egyszerű, hideg nyári gyümölcsleves

Ebben a melegben csak hideget kívánom, meg a folyadékot, s mivel ilyenkor is szükségünk van a vitaminra, a gyümölcsleves egy jó megoldás ezekre a napokra. Teljesen egyszerűen készítem, méregetni nem nagyon szoktam ennél a levesnél, de a recept könnyen elsajátítható dkg-ok nélkül is. A gyümölcsök arányát, és fajtáját ízlés szerint változtathatjuk.





Amire szükségünk lesz:

1 alma kockázva
1 őszibarack, sárgából 3 kockázva
egy marék málna, ribizli, de lehet eper, szeder is
egy marék meggy
1-2 szilva negyedelve
3-4 db szegfűszeg
kávéskanál fahéj
cukor ízlés szerint
facsarásnyi citrom
1,5 l víz
1-2 ek liszt

A gyümölcsöket felöntjük vízzel, hozzájuk adjuk a fűszereket, és lassan forraljuk 15-20 percig de ez függ a gyümölcsök érettségétől is. Lisztet elkeverjük 2 merőkanálnyi forró levessel, majd a leveshez adjuk és forraljuk kb. 5 percig, hogy a liszt később ne üljön le az aljára. Ha kell még cukrot, vagy citromlevet adunk hozzá, majd alaposan behűtjük, ízlés (vagy diéta) szerint tejszínhabbal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések