Ebben a melegben csak hideget kívánom, meg a folyadékot, s mivel ilyenkor is szükségünk van a vitaminra, a gyümölcsleves egy jó megoldás ezekre a napokra. Teljesen egyszerűen készítem, méregetni nem nagyon szoktam ennél a levesnél, de a recept könnyen elsajátítható dkg-ok nélkül is. A gyümölcsök arányát, és fajtáját ízlés szerint változtathatjuk.
Amire szükségünk lesz:
1 alma kockázva
1 őszibarack, sárgából 3 kockázva
egy marék málna, ribizli, de lehet eper, szeder is
egy marék meggy
1-2 szilva negyedelve
3-4 db szegfűszeg
kávéskanál fahéj
cukor ízlés szerint
facsarásnyi citrom
1,5 l víz
1-2 ek liszt
A gyümölcsöket felöntjük vízzel, hozzájuk adjuk a fűszereket, és lassan forraljuk 15-20 percig de ez függ a gyümölcsök érettségétől is. Lisztet elkeverjük 2 merőkanálnyi forró levessel, majd a leveshez adjuk és forraljuk kb. 5 percig, hogy a liszt később ne üljön le az aljára. Ha kell még cukrot, vagy citromlevet adunk hozzá, majd alaposan behűtjük, ízlés (vagy diéta) szerint tejszínhabbal tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése