Tepertős pogácsa (kb 0,5 kg)


  • 25 dkg liszt
  • 7,5 dkg vaj
  • 5 dkg tepertő darálva
  • 2 db tojássárga
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 kk sütőpor
  • 1 dl langyos víz
  • 2 kk cukor
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 1 ek só
  • 5 dkg tepertő  apróra vágva a szóráshoz
  • 1 db tojás a kenéshez

A hozzávalókat összekeverjük az apróra vágott tepertő, és az egész tojás kivételével, majd letakarva háromnegyed órát pihenni hagyjuk. Lisztezett deszkán ujjnyira nyújtjuk, megszórjuk a darabolt tepertővel, majd félbehajtjuk, és ismét félbe, majd elnyújtjuk 2-3 cm vastagságúra, éles késsel keresztben bevagdossuk a tetejét és kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval. Tepsibe sütőpapírt fektetünk, és rápakoljuk őket, tetejüket megkenjük tojással. 200 °C-on 20-25 perc alatt meg is sülnek.

Megjegyzések