- 25 dkg liszt
- 7,5 dkg vaj
- 5 dkg tepertő darálva
- 2 db tojássárga
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 kk sütőpor
- 1 dl langyos víz
- 2 kk cukor
- 1 kk őrölt fekete bors
- 1 ek só
- 5 dkg tepertő apróra vágva a szóráshoz
- 1 db tojás a kenéshez
A hozzávalókat összekeverjük az apróra vágott tepertő, és az egész tojás kivételével, majd letakarva háromnegyed órát pihenni hagyjuk. Lisztezett deszkán ujjnyira nyújtjuk, megszórjuk a darabolt tepertővel, majd félbehajtjuk, és ismét félbe, majd elnyújtjuk 2-3 cm vastagságúra, éles késsel keresztben bevagdossuk a tetejét és kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval. Tepsibe sütőpapírt fektetünk, és rápakoljuk őket, tetejüket megkenjük tojással. 200 °C-on 20-25 perc alatt meg is sülnek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése