Ezt az egyszerű, és gyors receptet egyik ismerősünk anyukájától kaptam, azóta is így készítem, 20 perc alatt kész is. Gyakori vacsora nálunk, pirított kiflikarikákat, vagy levesgyöngyöt szoktam hozzá adni.
Hozzávalók 4 személyre:
2 db tyúkhúsleves kocka (vagy 8 dl csirkealaplé)
20 dkg krémsajt
1 dl tejföl
2 ek liszt
só, késhegynyi őrölt fehér bors, 1 csomag petrezselyemzöld
A húsleveskockákat 8 dl vízben addig forraljuk, míg fel nem oldódik. Behabarjuk a tejfölben simára kevert liszttel, itt figyeljünk a hőkiegyenlítésre, azaz adjunk a lisztes, tejfölös keverékhez egy merőkanállal a forró levesből, és keverjük el csomómentesre, csak ezután adjuk az egész leveshez. A tűzről levéve belekeverjük a krémsajtot, sóval, fehér borssal ízesítjük. Majd apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése