Sajtkrémleves


Ezt az egyszerű, és gyors receptet egyik ismerősünk anyukájától kaptam, azóta is így készítem, 20 perc alatt kész is. Gyakori vacsora nálunk, pirított kiflikarikákat, vagy levesgyöngyöt szoktam hozzá adni.



Hozzávalók 4 személyre:

2 db tyúkhúsleves kocka (vagy 8 dl csirkealaplé)
20 dkg krémsajt
1 dl tejföl
2 ek liszt
só, késhegynyi őrölt fehér bors, 1 csomag petrezselyemzöld




A húsleveskockákat 8 dl vízben addig forraljuk, míg fel nem oldódik. Behabarjuk a tejfölben simára kevert liszttel, itt figyeljünk a hőkiegyenlítésre, azaz adjunk a lisztes, tejfölös keverékhez egy merőkanállal a forró levesből, és keverjük el csomómentesre, csak ezután adjuk az egész leveshez. A tűzről levéve belekeverjük a krémsajtot, sóval, fehér borssal ízesítjük. Majd apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!

Megjegyzések