Szalagos fánk (kb 30 db)
50 dkg liszt
3 dl tej
2 ek cukor
2 dkg élesztő
2 tojás sárgája
4 ek olaj + a sütéshez
1 csipet só
A meglangyosított cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Liszthez hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, sót, majd a felfuttatott élesztővel simára dagasztjuk. 1 órát kelni hagyjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és korongokat szaggatunk belőle, a közepüket benyomjuk, és bő, nem túl forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Ízlés szerint lekvárral, porcukorral tálaljuk. Nálunk most friss meggyből készült meggyszósz volt mellé.
Finom lehetett a meggyszósszal, nem csak baracklekvár van a világon, lám-lám!
VálaszTörlés