Lekváros holdacskák

Egyszerű, gyors édesség a családnak. :) Gyakran készítem, mert mindig  kéznél van a leveles tészta a fagyasztóból, 2-3 óra alatt kienged, és már lehet is tölteni. Szoktam belőle rudakra szelve, sajttal megszórva "stanglit" sütni, vagy oregánóval, sóval megszórva virslit göngyölni bele. Mind-mind remek és gyors csemege akár a nyári kirándulásra is.

1 cs leveles tészta
lekvár (szilva, barack, eper vagy amilyet csak szeretünk)
1 tojás
kis liszt
bögre, vagy egy azzal megegyező méretű szaggató

Leveles tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a kis köröket, majd szélüket megkenjük a tojással. Teszünk kb 1-1 teáskanál lekvárt mindegyikbe, félbehajtjuk, és megnyomkodjuk a szélét, egészen a lekvárig, így ha sül és megdagad nem nyílik szét. Nekem most sikerült túl sok lekvárt tenni a tésztákra, így kinyílt pár, de az ízén ez sem változtatott. :)
Tetejüket megkenjük tojással, és előmelegített 200°C-os sütőben aranybarnára sütjük őket.


Megjegyzések