Eperjoghurt


Kaptunk egy adag igen savanyú epret, ami nyersen nem volt igazán élvezhető, még cukorral sem, ezért készítettem belőle ezt az eperjoghurtos desszertet. Így már epres volt az eper. :)

4 pezsgőspohárnyi lett ennyi alapanyagból:

4 dl natúr joghurt
20 dkg eper
porcukor (az epertől, és ízléstől függően)
1 cs zselatinpor (100g)
4 db babapiskóta

Az epret összeturmixoljuk, majd habverővel alaposan elkeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a cukrot és verjük még pár percig hogy kissé habos legyen majd langyosan a krémhez keverjük a zselatint is. Ekkor még elég folyós, de a hűtőben meg fog kötni. Ezután pohárba töltjük, és teszünk beléjük egy-egy babapiskótát. Hűtőből 2-3 óra múlva már fogyaszthatjuk is, de egy éjszaka után lesz igazán puha a piskóta.

Megjegyzések