Diós torta




Vendégségbe készült a napokban, nagy sikert aratott. :)


Diós torta

Piskótához:
8 tojás
8 ek cukor
16 ek liszt
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor

Krémhez:
0,5 l tej
2 cs vaníliás pudingpor
15-20 dkg porcukor
20 dkg margarin (szoba-hőmérsékletű)
20 dkg darált dió - ebből 3-4 ek a szóráshoz + díszítésnek egészben a tetejére 12 db
löttyintésnyi rum (2-3 cl)


  Tojásokat szétválasztjuk, sárgájához keverjük a cukrot, majd a sütőport, és a lisztet. A fehérjéből nem túl kemény habot verünk, és hozzákeverjük a tojássárgájás masszához (célszerű a sárgájához adni egy kis adag habot, hogy után könnyebb legyen elkeverni a kettőt). Ezután sütőpapírral kibélelt tortaformában 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük.
  Krémhez megfőzzük a pudingot fél l tejben, megvárjuk, míg teljesen kihűl, ezután egy tálban összekeverjük a margarint a cukorral, majd a kihűlt pudinggal is, végül hozzáadjuk a diót és a rumot. Fontos, hogy a puding, és a margarin azonos hőmérsékletű legyen, mert különben nem lesz homogén a keverék.
  Ha a piskótát kivettük a sütőből, megvárjuk míg teljesen kihűl majd kettévágjuk és megkenjük a krém nagyjából felével, majd a külsejét a maradékkal, és díszítésül megszórjuk darált dióval és fél diókat teszünk a tetejére.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ez a diótorta recept. És milyen jó választás alá ez a tálca!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...