Könnyed nyári desszert


Teljesen egyszerű desszert, nem túl édes, és hűsítő.

Kekszes-gyümölcsös pohárkrém

20 dkg háztartási keksz
2 cs étcsokoládés pudingpor
1 l tej
2 db alma (savanykás, keményebb húsú fajta pl. idared)
0,5 citrom leve
2 ek cukor a szirupba + 4 ek a pudinghoz
4 dl víz

A kekszet konyharuhába csavarjuk, és klopfolóval, vagy sodrófával darabosra törjük, úgy a legjobb, ha vannak benne nagyobb darabok, és morzsák is.
Pudingot megfőzzük a csomag leírása szerint, belekeverjük a cukrot, és félretesszük kicsit hűlni.
Addig az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és félbevágva vékony szeletekre szeljük. Közben a vizet melegíteni kezdjük, citromlével és cukorral elkeverjük, s mikor forrni kezd beletesszük az almaszeleteket. 1percet hagyjuk főni, majd kiszedjük egy tányérra. A főzés azért szükséges, mert így zsengébb lesz a gyümölcs, emellett, ha nem elég ízes, ezzel az ízén is javítunk.
Veszünk 6 db fagyi kelyhet, vagy nagyjából 3 dl űrtartalmú edénykét, és beleszórunk egy nagy csipet kekszet, majd egy réteg pudingot teszünk bele, hogy szépen ellepje, erre jön egy réteg alma, majd újabb réteg keksz, és puding. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük, és tejszínhabbal tálaljuk.
Gyümölcsként körtét, vagy birsalmát is használhatunk, vagy főzés nélkül akár epret, málnát, más bogyós gyümölcsöt is.

Megjegyzések