Szerecsendió

A szerecsendió a ma készített besamelmártás miatt került elő. Óvatosan kell vele bánni, mert el is ronthatja az ételt ha túl sokat teszünk bele. Én nagyon szeretem, s bár itthon annyira nem rajonganak érte, valahogy mindig belecsempészem az ételekbe.
Mindamellett, hogy finom étvágyjavító, emésztés, és vérkeringés serkentő hatása is ismert.
Emellett meg kell osztanom, kedvenc miniatűr reszelőmet is, Olaszországban lehet ilyet venni egyben a szerecsen diókkal (bár lehet, hogy itthon is kapható), én is úgy kaptam, azóta is jó szolgálatot tesz! :) Azért is fontos a reszelő, mert így egészben őrzi meg igazán ez a kis magocska az aromáját, fontos, hogy csak felhasználás előtt reszeljünk belőle. Az olaszok már csak tudják. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...