Az én Tortilla tekercsem - fajita

Mikor feljön a friss zöldségfélék szezonja, értem ezen, hogy magyar, napon érett vitamindús zöldségeket ehetünk, sokszor sütök vacsorára tortillát. 


Ilyenkor paradicsomot, paprikát, újhagymát, uborkát kockázok fel apróra, és öntetként tejfölt, csipet sót, és kakukkfüvet keverek össze. Emellett ha van maradék sült hús, vagy főtt-füstölt császárszalonna, azt is apró kockákra vágok. Mindezt kis edénykékbe teszem, így mindenki össze tudja tenni magának a töltött finomságát, ez afféle csináld magad mozgalom. Ezt nevezik a mexikóiak fajitanak, bár az is igaz, hogy ők kukoricalisztből készítik, de búzalisztből is finom. Meg amúgy is, a töltelék sem túl mexikói, mi így szeretjük, az a lényeg. :)

Recept 12 darabhoz
Hozzávalók:

Tortilla:
30 dkg liszt
5 dkg margarin
1 tk só
1 kk sütőpor
nagyjából 3 dl meleg víz

Öntet:
2 dl tejföl
1 tk kakukkfű
csipet só
csipet őrölt fekete bors

A lisztet szétmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sütőport, sót, és óvatosan a vizet, majd kenyértészta állagúra gyúrjuk, és 15 percig pihentetjük hűtőben, letakarva. Addig elkészítjük az öntetet, de akár előbb is elkészíthetjük, hogy jobban összeérjenek az ízek. A tésztát 12 részre osztjuk, s minden egyes lepényt szinte átlátszóra nyújtunk, és 1 perc alatt mindkét oldalát megsütjük. A sütés után érdemes letakarni vastag konyharuhával fogyasztásig, így nem fog kiszáradni.


 Pár kövér paradicsom, 1-2 szép paprika, 1 kígyóuborka, 4-5 szál újhagyma kell még, vagy amit szeretünk. Na és persze husi, ha nem volna elég ennyi zöldség, ám csak zöldségekkel is laktató, vega, vagy diétás ételként is megállja a helyét, és 4 személy jól is lakik vele.

Megjegyzések