Finom, üdítő finomság így a meleg idő kezdetén főleg, a savanykás mégis édes, és krémes citromtorta. Egyben, hihetetlenül egyszerű is az elkészítése, nem is kell sütni.
Család egyik barátja hozott ilyen tortát egy összejövetelre, majd elkértük a receptet, igaz abban volt habfixáló is, ezért lusta létemre, kicsit leegyszerűsítettem, de így is ugyanolyan finom! :)
Citromtorta (sütés nélkül)
Hozzávalók:
4dl habtejszín
4dl tejföl vagy joghurt
ízlés szerint cukor (kb. 2-3 ek porcukor)
2 csomag babapiskóta (kb. 25 db)
1 citrom héja, és leve egyaránt
Elkészítése:
1. Felverem a tejszínt, majd hozzákeverem a tejfölt és a cukrot, valamint belereszelem a citrom héját.
2. Egy tortaforma alját kirakom babapiskótával, s a kifacsart citrom levével beecsetelem, ez azért is jó módszernek tűnik, mert így tudom, hogy egy babapiskótát egyszer ecsetelek végig, és pont elég savanykás lesz.
3. Ezután ráterítem a krém felét, majd még egy sor piskóta és ecsetelés, majd a krém másik fele következik.
4. A tetejét díszíthetjük citromkarikákkal, cikkekkel. Hűtőben egy éjszakát állni hagyjuk, majd másnap fogyasztható!
Könnyű, krémes desszert. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése