Mozgalmasak a napok itthon, meggyszedés, aztán fejtés, zacskózás, és mehet a fagyasztóba. És ez még csak a kezdet, mert ugye ebből lesz majd a meggyes pite, és egyéb meggyes finomságok, aminek elkészítése szintén ránk vár (nem mintha bánnám :) ). A meggyfánkról szedett rakomány egy kis része az én jóvoltomból máris a sütőben azaz a sütiben végezte. :)
Az igazság az, hogy Limara pudingos csigái megihlettek, így saját csiga receptemet felhasználva sütöttem egy adag pudingos csigát friss meggyel megszórva. A töltelék ezúttal étcsokoládés puding volt 4 dl tejben megfőzve, és úgy egy marék friss, magozott meggy kinyomkodva. Mindezt feltekertem, ujjnyi darabokra vágtam, megkentem tojással, és megsütöttem.
Az igazság az, hogy Limara pudingos csigái megihlettek, így saját csiga receptemet felhasználva sütöttem egy adag pudingos csigát friss meggyel megszórva. A töltelék ezúttal étcsokoládés puding volt 4 dl tejben megfőzve, és úgy egy marék friss, magozott meggy kinyomkodva. Mindezt feltekertem, ujjnyi darabokra vágtam, megkentem tojással, és megsütöttem.
Így készült |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése