Túrós zsemle - sósan

 

  Teljesen egyszerű, gyors, 'maradék zsemle' hasznosító, könnyű és finom vacsorarecept, vagy akár reggeli. Nagyon szeretjük, mégis ritkán készül itthon. Egyébként csomó helyen láttam édesen, talán sós változattal nem is találkoztam, mi viszont mindig sósan készítjük, kaporral, így:

Hozzávalók (2 személyre):

4 szikkadt zsemle (frissből is lehet, de legjobb a másnapos)
25 dkg túró
2 ek tejföl
1 kis csokor friss kapor apróra vágva (úgy 1 ek szárított is lehet)
1 tojás


  A túrót összekeverjük a kaporral, sóval, tejföllel, tojással. A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket a túrós keverékhez kaparjuk és azzal összekeverjük, majd az így kapott masszát a zsemlékbe visszatöltjük, a tetejüket rátesszük (van hogy nem teszem vissza, hanem sajtot reszelek, vagy egy vékony szelet sajtot teszek a tetejére, ez amellett, hogy finom azért is jó, mert ha a sajt megpirult a zsemle kész). 200 °C-on kb.30 percig sütjük őket. Gyönyörűen sercegnek, mikor kivesszük őket a sütőből.



Megjegyzések

  1. Kapros-túrós verziót még nem ismertem, nem is értem miért. Hisz adja magát. Nagyon finomnak gondolom. :)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ízletes lehet, jól néz ki!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! Nagyon finom és könnyű vacsora! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése