Ha muffin, akkor nálunk az szinte mindig meggyes-csokis, de ezúttal tettem egy próbát almás-diós tekintetében, mert Gábor muffinai csodásan néztek ki. Nálunk is sikert aratott, nagyon finom, nem túl tömény édesség, és az almát nagyon jól kiegészíti a dió.
Almás-diós muffin (12 db)
A muffin tésztához:
20 dkg búzaliszt (BL55)
10 dkg kristálycukor
9 g sütőpor
fél kk őrölt fahéj
5 dkg vaj / margarin
1,5 dl tej (2,8%-os)
1 db tojás
30 dkg hámozott, reszelt alma
A szóráshoz:
5 dkg cukor
5 dkg durvára tört dió
A lisztet, sütőport, fahéjat és a diót elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és simára keverjük a masszát. TIPP: legkönnyebben úgy reszelhetjük le az almát, ha meghámozzuk és a magházát meghagyva lereszeljük, így nem kell az ujjainkat féltenünk.
A lisztet, sütőport, fahéjat és a diót elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és simára keverjük a masszát. TIPP: legkönnyebben úgy reszelhetjük le az almát, ha meghámozzuk és a magházát meghagyva lereszeljük, így nem kell az ujjainkat féltenünk.
A muffin formát kibéleljük papírkapszlikkal, és megtöltjük őket a masszával.
A durvára tört dióval és a cukorral meghintjük a muffinok tetejét, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük őket.
Ezután csak győzzük kivárni, míg kihűl. :)
A durvára tört dióval és a cukorral meghintjük a muffinok tetejét, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük őket.
Ezután csak győzzük kivárni, míg kihűl. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése